Váha po operaci štítné žlázy

Dobrý den,je mi 37 let, jsem po třech těhotenstvích a zhruba 3 roky se léčím pro toxickou strumu, od prázdnin loňského roku jsem začala velice rychlým způsobem nabírat na váze (začalo to skokem 6 kg/týden) a pozvolna to pokračovalo při pohybové aktivitě a hlídání jídelníčku půl kg/týden, až jsem se dostala k nárustu váhy +16 kg.Reakce oš.lékařky vždy byla, že tloustne každý, tak jsem vyměnila endokrinologa. Tam jsem se dozvěděla tep v klidu 120, byla mi přesněji stanovena diagnóta - tyreotoxikóza GBtypu-recidiva, dostala jsem zákaz jakékoliv sportovní činnosti a v květnu jdu na totální tyroidectomii.Souběžně s tím mi bylo doporučeno vytažení Mireny (po které jsem 3kg zhubla a můžu říct, že se cítím o mnoho lépe).Chtěla bych se zeptat, jaká je prognóza, že po operaci nebudu tloustnout, případně je - li šance, že půjde váha dolů, docela mě to trápí.Na různých diskuzích jsem se dočetla, že po lécích po odstranění žlázy se přibere 10 a více kilogramů.Ještě jeden dotaz, který z léků Letrox a E..(nevzpomenu si na název) je lepší.Díky Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino! Letrox a euthyrox jsou adekvátní léčiva. Pokud máte thyreotoxikozu a jste indikována k operaci, radím ji podstoupit. Pokud bude Vaše léčba dobře nastavena, měla byste být schopnba po operaci svou váhu normalizovat. Doporučuji spolupráci s nutričním poradcem, který Vám pomůže najít a udržet cestu k optimální hmotnosti.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: