Váhové přírustky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaké jsou u kojenců normální týdenní váhové přírustky? Mám syna, kterému jsou přesně 3 měsíce (narozen ale o 3 týdny dřív), týdně přibíral dosud cca 170 - 200 g, poslední týden ale přibral jen 110 g - je to normální nebo se mám znepokojovat? MOmentálně syn váží 5200 g, z porodnice odcházel 2800 g. S jídlem (od narození UM) bojujeme od první chvíle, syn je nejedlík, zřejmě má ABKM (jí nutrilon allergy care) a reflux. Za den vypije max. 620 - 650 ml mléka, většinou spíš 600....Pediatr říkal, že by u nás bylo možné začít o něco dříve s příkrmy, myslíte si, že je možné začít ještě před ukončeným 4.měsícem? Pokud ano, čím začít? Děkuji za odpověd!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro. Váha Vašeho syna se mi zdá adekvátní. Průměrné přírůstky u kojenců 100-250g/týden hodnotíme jako dostatečné. V půlroce života má dítě svou porodní hmotnost ideálně zdvojnásobit, čehož Váš syn již dosáhl. Čili nechápu důvod obav. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x