Vakcína

Dobrý den chtěla jsen se zeptat mám počáteční nález na čípku a paní doktorka mi doporučila vakcínu Cervarix jako pravenci proti vzniku rak čípku.Je mi 37 let. Už 4 roky užívám lék Methotrexat. Je možné ,že tato vakcína v mém stavu a věku může papilovir zničit.děkuji za rychlou odpověď

Odpověď odborníka:

Methotrexat je cytostatikum,nevím z jaké índíkace jej užíváte,výraz počáteční změny na čípku je nic neříkající, je potřeba přesný cytologický a kolposkopický popis obecně se očkují ženy do 25 let i když očkování ve vyššim věku není postup non lege artis příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: