Vakcína bexsero

Dobrý den. Mohla bych Vás prosím poprosit o radu ohledně očkování vakcínou Bexsero?Dcera dostala 1.dávku 4.6.2014(za 3 dny jí bylo 6.měsíců-7.6.2014) s tím, že 2.dávku dostane 2.7.(kdy ale ještě není ani jeden měsíc od předchozí dávky). Náš lékař mi tvrdí, že 2.dávka se má dát měsíc od té první(když první se dávala , když dceři nebyl ještě ani půlrok), ale napadlo mě, jestli nevadí, že není dodržen ani celý měsíc mezi oběma aplikacema a dále bych se chtěla zeptat, zda by nebylo lepší duhou dávku píchnout až dva měsíce od té první(tak, jak to uvádí příbalový leták-pravdou je, že tam ale píší, že děti od 6.měsíců se očkují s odstupem 2.měsíců, ale dceři zbývaly při první aplikaci 3 dny do dovršení půlroku.Mockrát děkuji za odpověď. S pozdravem Alena

Odpověď odborníka:

Pokud dcera byla prakticky 6-měsíční, volila bych variantu očkování v odstupu 2 měsíců. Ale pro jistotu ještě zavolejte na očkovací centrum - bývá při velkých nemocnicích, např. Motol. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x