Vakcína priorix

Ráda bych se zeptala mám jít se synem v 15ti měsících na první dávku vakcíny priorix ovšem za poslední dobou jsem se dočetla ať už z internetu nebo od zkušeností druhých maminek co už nechaly své děti očkovat,že vakcína priorix není až tak dobrá.ráda bych znala váš názor zda je možné po této vakcině aby se projevily příznaky jako je porucha vývoje,řeči,vysoké horečky a dokonce autismus??nevím jak moc bezpečná takhle vakcína je,ale zatím jsem se nesetkala s nikým kdo by byl bez příznaků a musí se očkovat v 15ti měsících nebo mohu odložit na později?děkuji

Odpověď odborníka:

Očkování vakcínou Priorix je možné po domluvě s praktickým lékařem odložit. Nicméně pokud dítě není řádně očkováno dle očkovacího kalendáře, nemůže nastoupit do mateřské školky. Každá vakcína má možné nežádoucí účinky, které by měly být uvedeny v příbalovém letáku. Vzhledem k tomu, že se u Priorixu jedná o živou oslabenou vakcínu, je reakce většinou bouřlivější než u ostatních vakcín.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: