Vakcína proti alergii.

Dobrý den, je mi 17let a prosím mám jeden dotaz. Nedávno jsme byli na alergologii a tam mi řekli, že bych měla používat vakcínu Alutard, po dobu 3 let. Jsem prý alergická na bojínek. Každé jaro, mě teče rýma, svědí patro, svědí oči a kýchám. Tento a minulý rok jsem alergii vůbec neměla. Ale před dvěma lety jsem měla dennodenně ucpaný nos až mi ho museli prorazit. Bylo to nepříjemné. A tak právě nevím, zda tu vakcínu mám vůbec používat, aby mi třeba neničila nějaký orgány nebo se to třeba nezhoršilo? Je to něco opět chemického do mého těla. Doktorka mi říkala, že by se ta alergie mohla zhoršovat i třeba na potraviny a taky nemusela. Četla jsem však, že tyto vakcíny se podávají lidem, kteří mají střední až těžkou alergii. U mě je to proměnlivé. Děkuji za odpověď Tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte prokázanou alergii na bojínek a odpovídají tomu i klinické projevy, tak je vakcína určitě vhodná. Cílem aplikace vakcíny je v podstatě vyléčení alergie, organismus by si měl přivyknout na alergen, který je ve vakcíně obsažen. Vakcíny Alutard jsou kvalitní standartizované. Opravdu by se do budoucna mohla Vaše alergie zhoršovat - např. v astma, ev. i rozšířit na jiné alergeny. Z mého hlediska bych tedy vakcínu také doporučila.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x