Vakcína proti rakovině děložního čípku - posunutí aplikace

  • Dotaz od: Marie Kučerová
  • Publikováno: 4.9.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den pane doktore. Mám 13-ti letou dceru a rozhodli jsme se jí nechat očkovat proti HPV. Prvně dvě aplikace podstoupila bez problémů v termínu. Včera měla být očkována potřetí, ale obvodní lékařka jí vakcínu nepodala, protože dcera před měsícem prodělala mononukleozu a ještě další 2 měsíce musí být na dietě. Rozhodnutí lékařky o nepodání vakcíny chápu, ale nebyla nám schopna odpovědět, jeslti bude celé očkování účelné, když teď musíme třetí dávku o dva měsíce odložit. Není riziko, že se tím celý proces zhatí a dcera nebude chráněna? Navíc už nás to stálo 6tis Kč a další 3tis dáme za třetí dávku - ale když to nakonec nebude fungovat? Co s tím? Podat třetí vakcínu za ty 2 měsíce nebo nechat kompletně přeočkovat znova. Opravdu jsme bezradní. Předem velice děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Doporučuji podat 3. dávku ve zpožděném termínu. Ale nevím, zda je nutné skutečně čekat celé 2 měs., když mononukleosa byla již před měsícem. Zkuste se ještě informovat telefonicky v očkovacím centru příslušné hygienické stanice, zda by nešlo aplikaci uspíšit.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: