Vakcína silgard

Dobrý den, byla jsem na očkování silgard (3x). Po třech měsících, i když jsem ještě neměla sex, se objevily kondylomata. Jak je to možné?

Odpověď odborníka:

Silgard je účinný na hlavní skupiny HPV virů,které způsobují rakovinu děložního čípku a ve valné většině kondylomata,může se jednat o jiný kmen,v každém případě je možná bud konservativní léčba nebo chirurgické odstranění,záleží na rozsahu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: