Vakcíny staloral a pollinex rye

Dobrý den, od dětství jsem v péče alergologa. V posledních letech mám alergii na trávy (letní trávy?) a v menší míře na plísně. Čtvrtým rokem budu užívat vakcínu Pollinex Rye. Při posledních krevních výsledcích alergií mi lékař uvedenou citlivost potvrdil s tím, že u plísní mám hodnotu 4,9, při které není nutné speciální vakcínu užívat. Doporučil mi však vyzkoušet vakcínu Staloral 100 proti alergenu alternaria a současně i Pollinex Rye na trávy (prý stačí v dávkách 300 + 800 + 2000 SU). Chtěl jsem se zeptat na Váš názor, zda byste při hodnotě 4,9 vakcínu Staloral doporučila užívat. Hodnota alergie se mi prý meziročně nemění. Je zároveň možné současně užívat Staloral tak i Pollinex Rye nebo by stačil jen Pollinex Rye? Myyslíte, že v případě dlouhodobé aplikace Pollinexu Rye postačují pouze 3 injekce (300 + 800 + 2000 SU) nebo byste doporučila i 3 udržovací dávky? Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vakcína Pollinex Rye léčí pouze Vaši alergii na alergeny trav, opravdu stačí před sezonně 3 dávky, lze léčbu posílit ještě udržovacími dávkami 3x 2000 SU v intervalu 2 týdnů. Vakcína Staloral 100 by byla podávána z důvodu alergie na plísně, asi bych ji neopodávala v průběhu podávání Pollinexu, ale mimo toto období by podávání mělo být bez obtíží a léčba by měla pomoci na další typy alergenů,na které máte přecitlivělost.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: