Valproat chrono přibírání

Dobrý den,mám dotaz. Byl mne předepsan Valproat 300mg, ale četl jsem c pribalove informaci,že častý vedlejší účinek je přibírání. Mám strach začít ho.brát právě kvůli.tomuto... Zvyšuje.chuť k.jídlu? Nebo jak souvisí s váhou? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Valproát je lék ze skupiny antiepileptik a opravdu může způsobit zvýšenou chut k jídlu a nabírání na váze. ALe jenom asi z 10% zbytek je ve vás. Záleží i na tom proč byl valproát předepsán. Rozhodně bych ho začal brát a hlídal si jídelní hmotnost a režim. V případě váhového přírůstku více než 5 kg bych to až řešil. S pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: