Varikéla

Dobrý den, našla jsem svému partnerovi(26 let)před dvěmi lety zvláštní útvar v levé části šourku. Po přečtení případů na Vašem portálu, jsem dospěla k závěřu, že jde o Varikokélu. Jsem seznámena s tím, jak tenhle případ řesit. Má bolestivou formu, takže se asi operaci nevyhne. Jako muž funguje bez problémů, ale ejakulát má od počátku i při 1. styku průsvitnou barvu, jen částečne velmi málo zbarvenou do bíla. To mě donutilo k myšlence, že není něco v pořádku - ejakulát přeci zabarvuje množství spermií!?Je tedy možné, že by to znamenalo neplodnost?Jsem laborantka, tak tedy vím, že bez mikroskopu je těžké něco jen okem posoudit. Dále bych se chtěla zeptat, zda je možné, že by se po operaci změnila případná neplodnost v plodnost?Mockrát Vám Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je velice dobře možné, že varikokéla tlačí na chámovod a zabraňuje tak vyloučení spermií. Přesto ale bílá barva ejakulátu není většinou způsobena spermii, ejakulát totiž obsahuje další velké množství létek, které ho zbarví. Nerad bych se tedy pouštěl do závěrů, zda je nebo není Váš partner plodný, jak jste sama napsala, lze to prokázat pouze mikroskopicky (pohyb a množství spermií). Rozhodně ale doporučuji neotálet s návštěvou lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: