Varikokela

Dobry den, mel bych dotaz ohledne vlivu varikokely na plodnost. Mam jednostrannou varikokelu (leva strana) a zajimalo by me, jestli muze zpusobit uplnou neplodnost. Predpokladam, ze nikoli, protoze prave varle je naprosto v poradku, takze je mozne provest umele oplodneni umele odebranym spermatem z praveho varlete. Nebo se pletu? Jsou mozne pripady uplne neplodnosti? Zatim jsem nebyl na spermiogram, ale chystem se tam. Chtel bych jenom vedet, jak moc se mam bat toho, ze nikdy nebudu moct mit deti. Dekuji mnohokrat. S pozdravem, Tomas

Odpověď odborníka:

Dobrý den, varikokéla může způsobit neplodnost ve smyslu zhoršení plodnosti. Druhostranné varle bez varikokély by mělo být funkční. Patologický spermiogram je indikací k léčbě varikokély

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x