Varikokéla

Dobrý den, měla bych k Vám prosbu. Mému příteli (20let) již diagnostikovali varikokélu 2.- 3. stupně levého varlete. Nyní je objednán na spermogram a do dvou měsíců by měl být operován. Četla jsem zprávu od paní doktorky Michaely Bobelové, že neoperovaná varikokéla může vést i k neplodnosti, ale zároveň neplodnost může vzniknout i jako komplikace operace. Když si pročítám web, tak většinou nacházím negativní pooperační následky i výsledky. Bud znovu objevení varikokély či vzniku hydrokély a tedy dalších a dalších operací :(. Proto, prosím, omluvte mé obavy. Zkrátka se bojím, že po operaci bude na tom přítel ještě hůř. Jestli je tomu opravdu tak, pak člověk neví co má dělat a čemu věřit. Jsme mladý pár a jednou bychom chtěli děti, jak je to tedy moc vážné? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Terezo, neoperovaná varikokéla představuje větší zdravotní riziko než neoperovaná. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: