Varikokela

Dobrý den chtěl jsem se zeptat v lékařské zprávě mam napsáno: Obj. tpt. billat. negat, podbřišek palpačně nebolestivý, bez hmatné rezistence Nad levým varletem hmatný konvolut cév, po Valsalvově manévru je i viditelný. Sono: Moč, měchýř hladkých kontur. Obě ledviny zvyklé velikosti, tvaru i uložení, bez dilatace KPS, bez ložiskových změn či viditelné lithiasy. Kontury hladké, dostatečná vrstva parenchymu. Obě varlata izoechogení, nadvarlata nezvětšená, Ve funiculu vlevo dilat. cévy při doppler. s refluxem Zá: Varicocele testis I.sin.gr.II píše se, že na kontrolu mam přijít až v 18-ti letech. Zdá se mi, že je to celkem dlouhá doba. Objekt tam mám přibližně 2 roky. Mohu byt v klidu? Celkem se obávám.....nemohl bych podstoupit nějake operační vyšetření a nasledně to odstranit? Ale vyšetřující mě na žadnou operaci neposlal.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže nemáte potíže - jako je nemocné varle na dané straně nebo bolesti, tak není operace nutná a postup je správný

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: