Varikokéla

Dobrý den, minulý rok v září jsem byl na operaci varikokély levého varlete. Po operaci bylo vše v pořádku. Teď začínám pociťovat občasné "bolesti" při fyzické zátěži, tlak ve varleti když se zohnu, nebo udělám dřep. Je možné, že se mi vrátila varikokéla a budu muset na reoperaci? Tyhle příznaky mi sedí právě na varikokélu, a mám strach že se mi vrátila. Děkuji

Odpověď odborníka:

Po operaci varikokély je vhodné kontrolní vyšetření včetně SONO Doppler, které ozřejmí stav žilního systemu v oblasti šourku. Varikokela může zřidka recidivovat, ale kolem varlete mohou zůstávat zbytkové žilní pleteně, které způsobujít nepřijmené pocity a těžkost varlete.

MUDr. Jiří Zima
MUDr. Jiří Zima

Specializace: Urologie
Pracoviště: Androregena spol. s.r.o. v poliklinice Parník, Praha 9 - Černý Most a NNF, Chirurgické odd., Praha 1

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: