Varikokéla

10. rijna jdu na obrizku, tak bych to chtel vzit vsechno jednim vrzem. Na levem varketi mam nejspis varikokelu. Slysel jsem ze to muze ovlivnit plodnost. Byl by od veci nejaky chirurgický zakrok, nebo varle radsi odstranit??? Jak se v tomhle postupuje predem dekuji.

Odpověď odborníka:

Borisi, poraďte se se svým urologem, který naplánoval obřízku a ukažte mu svou varikokélu. Urolog Vaši domněnku jednak potvrdí, jednak navrhne další postup (zda operovat varikokélu hned nebo postupovat konzervativně). Je pravda že varikokéla může negativně ovlivnit plodnost, po jejím operačním odstranění se naopak hodnoty spermiogramu mohou zlepšit. Varle se rozhodně neodstraňuje, pokud není nijak jinak postižení, to byste si s tou plodností moc nepomohl. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x