Varikokéla

Dobrý den. Dlouhodobě(od srpna 2009) léčím zánět močových cest. Antibiotik jsem bral nespočítaně, vždy na chvíly zabraly a pak se problémy vrátily. Od začátku jsem si všim, že spermatu ubylo. Nyní mě začlo bolet levé tříslo, myslím že je to od levého varlete. Je možné, že zánět způsobil varikokélu nebo je to normální jev u zánětu močových cest? Ještě bych se chtěl zeptat jak se projevuje varikokéla a hlavně jak se léčí. Děkuji

Odpověď odborníka:

Varikoléla se nemusí projevovat vůbec, nebo bolestmi. Vaše obtíže mohou být vyvolány i přetrvávající infekcí či kýlou. Varikokéla je nebezpečná tím, že ohrožuje plodnost, léčí se operativně. Doporučuji zopakovat kultivační vyšetření moči i prostatického sekretu, stěry z močové trubice na pohlavní choroby vč. chlamydií.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: