Varikokéla - 3/4 roku

Za 2 měsíce mi bude 17 a před asi 3/4 rokem jsem si bahna tak malou varikokela, teď už je docela velká. Chtěl bych se zeptat, zda-li je tedy nutné poradit se s urologem a jaké jsou následky po operace a následky, kdybych nešel na operaci. Velmi prosím o odpověď. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Předpokládá se, že varikokéla vede ke snížení plodnosti. Z tohoto pohledu je rizikem i samotná operace. Obecně se indikuje velká, bolestivá varikokéla nebo varikokéla při prokázaně snížené plodnosti na spermiogramu

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: