Varikokéla

Dobrý den, může varikokéla způsobovat neplodnost, ikdyž je spermiogram v pořádku? Děkuji Anna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, varikokéla by mohla způsobovat neplodnost i přesto, že spermiogram vyjde v pořádku. Mohla by totiž utiskovat chámovody, takže by se spermie, ač jsou normálně vyvinuté a pohyblivé nemohly dostat vůbec nebo pouze v omezené míře ven z mužského těla k vajíčku. Pokud tedy muž varikokélou trpí, měl by vyhledat pomoc odborného lékaře, tento stav je totiž poměrně dobře operovatelný. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: