Varikokela

Dobry den, pane doktore, je mi 24 let a nyní mi byla ultrazvukem zjištěna varikokela, na spermogramu jsem jeste nebyl, protoze sem musel odcestovat do Austrálie kde momentálně studuji.Všechno začalo když sem byl na dovolence v CR a kdy sem zacal něco podezřelého cítit na jeve strane varlete,uz mi to rikala drive asi tri roky zpet pritelkyne,ze tak neco mam, ale ja tomu vubec nevenoval pozornost, protoze sem vubec nic zvlastniho nepocitoval a funkce byla taky bez problemu.Ted zase studuji v Sydney, ale s tim, ze pocituji mirne bolesti v oblasti varlat a zily okolo mam casto zvetsene a myslim si,ze maji i vetsi teplotu nez by mela byt. Rad bych se vas zeptal, kdybych se rozhodnul a byla nutna operace, o ktere me informoval i pan doktor,co vlastne by vsechno obnasela, jake jsou moznosti a rizika a jak je mozne se na takovou operaci objednat kdyz jsem porad v Sydney,kam bych se mel v co neblizsi dobe zase po operaci vratit.Co by jste me popripade doporucil. Předem dekuji za odpověď a nějakou radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, varikokéla sice vzniká postupně, nicméně ve svém důsledku zabraňuje správnému vyživování varlete a vede ke zvýšení teploty v šourku. Pak dochází ke zhoršení tvorby spermií, snížené sekreci mužských pohlavních hormonů, poruše erekce a ejakulace. V horším případě hrozí i neplodnost. Co se týče operace, existuje několik způsobů, k tomu by se musel vyjádřit chirurg - urolog. Možná je klasická operace, kdy se postižení cévní svazek odstraní, nebo se operace provede laparoskopicky přes břišní dutinu a nebo se provede tzv. sklerotizace, kdy se do postižené cévy vpraví sklerotizační látka. Operace se provádí prakticky v každé větší nemocnici, jde jen o to, kterou si vyberete. Uvádím např. číslo do Fakultní nemocnice v Motole v Praze, tel. 224 431 111 - z centrály Vás přepojí přímo na urologickou ambulanci. Dále lze zvolit např. Všeobecnou fakultní nemocnici Praha, tel. 22496 7827-8 a email: urol@vfn.cz nebo info@uroklinika.cz.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Variokokela | Od: Jan | 13.1.2009 12:15
Dobry den dnes sem byl u lékae a byl mi zjsite svazek zil, cca 2,5 mm doktor rekl ze by to bez ultrzvuku nenasel, ze je to nepatrne, mozn ajen nejaky naznak Varikokely, muzete mi rict o tom vice?, zajima me moje plodnost, zda sem plodny a zda po operaci kdybych sel, tak jestli bych byl plodn ynebo ne?? dekuji
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Onemocnění jater u dětí aneb Signály pro vnímavé rodiče
Vše, co byste měli vědět o srdečním tepu
Články: Vše, co byste měli vědět o srdečním tepu
Kromě fyzické námahy může...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mrtvé moře pomáhá lidem s atopickým ekzémem
Články: Mrtvé moře pomáhá lidem s atopickým ekzémem
Atopický ekzém je chronické...
Nemocné ledviny a vysoký krevní tlak – nebezpečná kombinace!
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: