Varikokéla

Dobrý den , je mi 17 let a mám varikokélu . Přikládám vyšetření ze SONA USG Scrota Obě varlata norm. velikosti a uložení , homogenní struktury , bez lož. změny , cévní zásobení norm, Nadvarlata nezvětšená , tekutina v obalech přim.Lehké rozšíření žilních pletení vlevo na 3 mm , vpravo nález přim. Chtěl bych se zeptat , jestli mohu pokračovat v posilování . Rád dělám cviky na posilování a zvětšování svalů a doufám , že mě toto nebude příliš omezovat . Rád bych znal Váš názor . Díky za odpověď

Odpověď odborníka:

Posilování může přispívat ke zvětšování varikokély. Pokud by jste měl bolesti nebo by se přítomnost varikokély odrazila na Vaší plodnosti, tak by se měla operovat.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: