Varikokela

Dobrý den paní doktorko, je mi 17 let a tak před rokem mě začalo bolet levé varle, šel jsem na urologii s tím že mi pan doktor nic nenašel a tak mě poslal domů. Bolení stále přetrvávalo a tak jsem si zašel znovu za jiným doktorem, který mi našel zmírněnou varikokelu (co jsem se díval na lekářskou zprávu, kde bylo napsané něco s varikokelou a 70% populace že to má, je to možné ?)- za 6 měsícu jsem se měl jít ukázat na kontrolu. 6 měsíců uběhlo a mě to vypadlo z hlavy a vlastně celý rok to bylo v pořádku až teď se bolest začala zvětšovat. Je to tupá bolest, která od levého třídla a střílí i do celé nohy. Pod levým varletem mám zvětšenou bulku, možná právě tu varikokelu. Teď po roce když jsem si zašel, znovu, bohužel k tomu lékaři co mě poslal domů, zase říkal, že je vše v pořádku, poslal mě na moč a jen řekl ať se nenamáhám. Zkrátka mi nic nenašel a jeho diagnóza byla tedy taková, že se nemám namáhat a že bych měl cvičit bederní oblast zad. (Záda mě začali bolet koncem prázdnin) Takže, ptám se Vás, zda-li bych si měl přeci jen zajít ještě jednou k tomu druhému panu doktorovi, nebo věřit tomu co říkal tento a co by jste si myslela o tom vy. Děkuji za odpověď. Lékařskou zprávu z toho nedávného dne bych mohl zaslat.

Odpověď odborníka:

Měl by jste si nechat šourek vyšetřit zkušeným ultrasonografistou na RTG oddělení. Pokud je tam varikokéla a máte bolesti, tak je operace indikována.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x