Varikokela

Nedávno jsem si nahmatal varikokelu na levém varleti... Lékař říkal, ze to není nebezpečné ale vzhledem k tomu ze občas mívám divny pocit z levého varlete do levého podbřišku a třísla, pak by doporučil varikokelu od operovat.. Momentálně, čekám na sono s doplerem a pro jistotu jsem byl odeslán na krev onko merker, testosteron atd... mam velké obavy z operace, protože má příbuzná zemřela na plicní embolii po rutinní operaci, jako následek komplikace operace... Na druhou stranu vím, ze křečové žíly na nohou mohou způsobovat embolii a ze varikokela je podobne onemocnění.. Tedy můj dotaz zni je pravděpodobnější plicní embolie po operaci varikokely , nebo kdyby zůstala neléčená... Jaka operace nese nejmenší riziko mikrochirurgicka, nebo sklerotizace? Děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Vážený Zdeňku, samotná varikokéla není příčnou embólie. Tato cévní porucha na to nemá žádný vliv. Méně riziková je sklerotizace, ale mikrochirurgická je nejúspěšnější

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x