Varikokéla

Pane doktore, v říjnu 2013 jsem byl na operaci varikokely, kde jsme měl rozšířenou pleten přes 4mmmm, opearce proběhla mikrochir. Ted na levé straně mám vidět opět žíly a také hmatatelnéa a c ítím tlaky do levého třísla , jako by se mi špatně prokrvovalo. Chtěl bych se Vás zeptat, jestli varikokéla může mít vliv na produkci testosteronu. S tím, že jo snížené množství by mohlo mít vliv i na chování, úbytek svalové hmoty, depresivní nálady, menší chut na sex nebo zda -li je to zase uplně jiný samostatný problém. Děkuji Lukáš

Odpověď odborníka:

Vážený Lukáši, varikokéla by neměla být příčinou nízké hladiny TE, protože druhé varle produkuje Te dostatečně. Jinak jeho nedostatek se může projevit přesně, jak píšete

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: