Varikokela

Dobry den psal jsem vam dotez, ohledne erekce a varikokeli, vy jste odpovedel ze varikokela nema primo vliv na erekci. Na internetu jsem ale vycetl, ze problemy s varikokelou mohou pri neleceni ovlivnit tvorbu muzskeho hormonu a tim zpusobit problem s erekci, chci se tedy zeptat zda je to opravdu mozne a take jestli se da nejak zmerit hladina hormonu? A take jsem vycetl ze Kotvičník zemní, podporuje hladinu hormonu, co je na tom pravdy? nebo co bych mohl mit za jiny problem s erekci, kdyz mi stoupne bud nedostatecne a nebo dobre ale nevydrzi a po chvilce souloze spadne.Predem dekuji za odpoved Jaroslav

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak jsem napsal, tak přímo vliv nemá. Ale při dlouhodobém vlivu na varle může vést k poškození buněk varlete a snížení tvorby testosteronu - to je ale velmi vzácné, když si vezmete, že varikokélu má cca 60% mužů. Hladina pohlavních hormonů se dá snadno vyšetřit z krve. Bylinky určitě hladinu testosteronu nezvyšují - jsou na to dané léky. Poucha erekce je nejčastěji z psychiky, ucpaných cév, nervových a hormonálních onemocnění

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: