Varikokéla a hladina testosteronu

Dobry den, jiz nekolik let mam diagnostikovanou varikokelu na leve varleti, nicmene pred dvema lety mi lekar rekl, ze si nemysli, ze bych mel jit na operaci, prestoze si tim nejsem tak jist. Muj dotaz vsak smeruje jinym smerem - chtel bych se zeptat, zdali je nejaka mozna spojitost mezi varikokelou a nizsi hladinou testosteronu. Brzy mi bude 28 let, avsak na svuj vek nevypadam, navic mi prakticky vubec nerostou vousy, coz je dalsi vec, ktera me trapi. Take mi prijde, ze trpim vice ci mene vyraznymi vykyvy libida, drive jsem to nepozoroval. Pokud by nejaka spojitost existovala, je mozne snizenou hladinu testosteronu nejak resit? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, teoreticky může varikokéla poškodit varle. Ale nemělo by se to projevit výrazným snížením testosteronu. Jeho hladina se dá zjistit

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: