Varikokéla po operaci

Dobrý den. Dnes jsem 17 dní po operaci varikokély (laparoskopicky) na levé straně(jizvy vpravém podbřišku). Před dvěma dny jsem byl na kontrole v nemocnici kde jsem byl operován. Paní doktorka mi dosti nešetrně (alespoň z mého pohledu) prohmatala šourek a břicho. Prý na pravé straně nic hmatatelného a nalevo prý vše v pořádku. Od té doby cítím stejné tlaky v šourku na zadní straně jako před operací. Nevím je li to pouze podrážděné nebo se něco stalo. Pod jizvou po laparoskopii mám menší bouličku která mě tím dnem začala pobolívat (tahavě). Kdykoliv vstávám nebo začnu chodit začíná tato bulka + okolí pobolívat. Místo není zarudlé není ani teplé či nateklé vše vypadá jakoby v pořádku. Chci se tímto zeptat je li toto normální jev nebo se mi něco rozházelo? A ještě otázka druhá co je lepší v těchto chvílích ? Chodit, ležet, sedět ? Dosti času prosedím když jsem v klidovém režimu doma u počítače alespoň z domu mohu pracovat .Co mi poradíte ? Prosím odpovězte na všechny otázky podrobněji stále přijímám pouze strohé odpovědi nebo navštivte svého urologa :// Předem děkuji za vše . S pozdravem Radek :)

Odpověď odborníka:

Myslím, že byste měl již absolvovat svoje normální pohybové zatížení, To co hmatáte je třeba skutečně vyšetřit, ono hmatné zdužení. Není vyloučena , že by zde mohla být malá kýla, která mohla být již před operací varikokely. Pobolívání po prohmatání by mělo rychle odeznít.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: