Variokela?

Dobry den, par dni mam jakoby pocit tihy praveho varlete ( ale spis jesli to neni z nadmerne sexualni aktivity) a jakobych si dneska nahmatal zilu na varleti, ale mozna se mi to jen zda, nevim. Pred 4 mesici (zacatkem cervna 2013 ) jsem byl na UZ sourku, jelikoz jsem mel streptokoka v mocove trubici, tak me pan doktor pro jistotu poslal na UZ, ten byl OK. Varlata norm. velikosti, struktura pravidelna, lozisko 0, nadvarlata bez napadnosti. Mohla by to byt varikolela? Nebo to nic neni, kdyz jsem mel pred 4 mesici UZ v poradku. Popr. pokud by to byla variokela, jak se variokela leci? Je nezbytna operace? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Pokud nebyla varikokéla cíleně vyšetřována, tak nemusela ani zjištěna. Léčba je operační, ale není nutně potřeba - pouze při bolestech nebo neplodnosti.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Tipy pro kvalitní spánek aneb Jak se vyspat dorůžova
Články: Tipy pro kvalitní spánek aneb Jak se vyspat dorůžova
Těšíte se po náročném dni...
Crohnova choroba – účinná úleva pro pacienty existuje
Články: Crohnova choroba – účinná úleva pro pacienty existuje
Crohnova nemoc je zánětlivé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x