Varix v předloktí

Dobrý den. Je mi 36 let. 11 let se mi zvětšuje žilní bulka v pravém loketním ohybu, naplněná krví. Boulička se mi udělala po odběrech krve u lékaře, bohužel se nikdy nevstřebala, rok od roku se zvětšovala. V posledním půl roce to začalo vadit, neboť při sebemenším přiškrcení bulky (ohybu ruky v kabátu atp.) se mi vyskytuje brnění po hraně palce nebo zapíchání v zápěstí či nahoře v lokti. Bulka je nyní velká asi 1,2 cm Objednala jsem se na cévní vyšetření, volný termín však měli až v březnu. Moje praktická lékařka i lékař, s kterým jsem telefonovala ohledně objednání, nezněli moc optimisticky. Moji známí mě straší, že to bude problém. Chci se zeptat, zda mi hrozí nějaké zvýšené riziko smrti kvůli tomuhle varixu, než jiným mladým lidem. Děkuji Vám RM

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvýšené riziko smrti vám nehrozí. Ve varixech se tvoří sraženiny, které se mohou utrhnout a dostat se do plic. Takto vzniká plicní embólie. Ale ze žil na rukou se sraženina až do plic nedostane, výše popsane platí pro sraženiny v žilách dolních končetin. Je třeba dávat pozor, aby nedošlo k poranění. V případě krvácení doporučuji návštěvu lékaře ihned.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: