Varixy

Dobrý den, asi před dvěma roky se mi udělaly měkké válcové bulky na penisu, nebolestivé, které se chvílemi ztrácejí a zase objevují. 3 týdny zpátky mě v nich začalo slabě štípat, jak kdyby tlačily na nějaký nerv, nebo pocit jako když to tlačí na sval.Zjistil jsem, že se jedná nejspíše o varixy.Chtěl bych se zeptat jestli se dají léčit jinak než chirurgickým zákrokem?Když je to na takovém místě. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle Vašich obrázků není zcela jasné , že jde o varixy kůže penisu, topořících tělísek nebo že jde vůbec o varixy. Obecně u varixů kromě měkkosti je příznačný pocit promodrání (ve varixech totiž proudí odkysličená krev) a tento dojem z bulek na obrázcích nemám. Též obecně možno říci, že vhodným lékem při konzervativní léčbě varixů je Detralesx. (Užívá se obvykle v dávce 2x1 tbl). Doporučuji, abyste navštívil urologa nebo angiologa.

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
EMG
Články: EMG
Elektromyografie (EMG) je...
Zácpa
Články: Zácpa
Pojmem zácpa označujeme...
Dětské astma možná více souvisí s virovými infekcemi než s alergií
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x