Varixy a ha

:-) Chtěla bych se jenom zeptat.Mám asi 3 měsíce potíže s levou nohou resp. v kolením ohybu se mi začali dělat takové menší modré varixy. Jsou tam asi 3 nebo 4 velké shruba po 1 cm možná malinko větší. Někdy je noha celkem pěkná a cítím se dobře a jsou dny kdy mi i oteče lýtko a v noci i znecitliví když je v klidu.no a pak i na levém předloktí u žíly se mi udělala taková boulička..není moc vidět, spíš na pohmat cítit.Ne že bych se trápila bolestí, ale občas mi v té ruce píchá, tlačí a jak kdyby se mi ty žíly napínaly..nic hrozného ale přece mě to trápí..pracuji manuálně, většinu dne stojím na nohách tak je možné že si k těmto problémkům trochu pomáhám...je mi 23..Můžete nějak aspoň naznačit, o co by se mohlo jednat než zajdu navštívit lékaře? :-) a jestli by to byli křečové žíly, tak jestli je NUTNÁ sklerotizace a nebo se dají léčit i šetrnějším způsobem, jako jsou třeba léky a masti? Moc moc děkuji za radu :-)

Odpověď odborníka:

Opatrnosti se žilami je třeba hlavně u žen užívajících hormonální antikoncepci, která může podporovat vznik krevních sraženin a následné vážné komplikace jako je trombosa nebo embolie...pokud ženu žíly pobolívají a bere HA, měla by ji okamžitě vysadit a podrobit se lékařskému vyšetření, které toto riziko vyhodnotí...jde o test na trombofilii...pokud HA neberete, je třeba se věnovat prevenci křečových žil, jako je nošení punčoch a pravidelný pohyb...léky a masti mají efekt jen na zánět...když je žíla zarudlá, bolestivá a nateklá, jinak nemají žádný preventivní efekt dle mého názoru na rozdíl od hlášek z televizních reklam... a určitě se po nich žilky neztratí...sklerotizace u drobných žilek je možná na kožní či cévní ambulanci...zdravím

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x