Varlata

Dobrý den, rád bych se zeptal, jak dalece může velikost varlat ovlivnit sexuální aktivitu muže. Je mi 23 let a obávám se, že má varlata jsou na můj věk poněkud malá. (3,46x2,07; 3,67x2,48 - dle ultrazvuku). Byl jsem na vyšetření u urologa, kde mi byly zkontrolovány hormony. Hodnoty byly v pořádku. Konkrétně: S_LH 3,2; S_FSH 3,3; S_PRL 502,1; S_TSTR 23,05, S_PSA 0,3; S_FPSA 0,24; F/TPSA 72%. Přesto mám pocit, že se mi tvoří málo ejakulátu. Po ejakulaci nemohu po delší dobu (cca 4-5 hodin) dosáhnout opětovně erekce. Je-li erekce dosaženo, je stěží možné dosáhnout orgasmu. Pokud je ho dosaženo, ejakulátu je málo. Dá se tento problém nějak řešit? Popř. řešit ho v budoucnu? Měl bych se dále snažit chodit na vyšetření a dožadovat se nějaké např. hormonální léčby, nebo je vše v normálu? A může prosím tento problém souviset s jinými mými zdravotními problémy, jako např. velká únava a ospalost, mírná podváha (181 cm/75 Kg), vyšší krevní tlak?? Velmi děkuji za odpověď a za pomoc, kterou poskytujete veřejnosti touto poradnou. Přeji pěkný den, Honza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Honzo! Velikost varlat může a nemusí být určující pro jejich funkci. Množství ejakulátu spíše určují přídatné žlázy (prostata, semenné váčky). Po ejakulaci je zcela normální, že další erekce je obtížně dosažitelná a další orgasmus je cesta na dlouhjou trať... Toto má na svědomí hormon prolaktin z podvěsku mozkového. Zda souvisí vyšší tlak a únava s Vašimi varlaty takto na dálku nemohu diagnostikovat. U lab. hodnot nepíšete referenční meze, každá laboratoř používá odlišnou metodiku a izolovaně nelze její nálezy hodnotit...

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: