Varlata

mám dotaz,prodelal jsem příušnice a postihl mě zánět obou varlat.Je tomu 14 dní co sem byl propuštěn z nemocnice.JE normální že varlata pořád bolí na dotek? občas trochu bolí i při chůzi.Mam také nad varletem takové drobné bulky ještě.Nevím jestly mám navštívit lékaře.Před týdnem jsem byl na kontrole a nebolelo mě nic.začal jsem trochu sportovat a nevím jestly je to tím.taky se mě zdá že varlata trochu ztvrdla.po zánětu jsem je měl dost měkká.Taky by mě zajímalo jestly se zánětem mohou poškodit bunky co produkují testosteron nebo jestly se to týká jen spermiotvorných buněk.díky za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jane. Bolesti varlat po prodělaném zánětu se opravdu můžou při sportu znovu objevovat. Proto se i pacientům pár dnů po zánětu nedoporučuje fyzická zátěž. Dopřejte si ještě aspoň 10 dnů klidu bez zátěže. Kdyby se ale bolesti objevili i přes to, že by jste nesportoval, navštivte svého urologa.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: