Varlata

Vážený pane doktore, před rokem jsem si nahmatal u nadvarlete bulku o velikosti čočky, okamžitě po zjištění jsem jsem navštívil odborného lékaře a podstoupil jsem vyšetření jak sonografické tak krevní i vyšetření moči. Z výsledků vyplynulo, že podezření na rakovinu se vylučuje a dostal jsem antibiotika s tím, že bulka zmizí pravděpodobně po půl roce. Bulku u nadvarlete mám stále a v nezměněném stavu. Proto žádám o radu. Dále bych měl ještě jeden dotaz. Jsem po dvou operacích žaludku pro reflux. První operace se nepodařila, respektive po dvou letech došlo k uvolnění manžety a následně jsem byl reoperován. Obě operace byly klasickou cestou, ne laparo. Teď tomu budou tři roky po druhé operaci a stále pociťuji problém v tom, že se mi pravděpodobně zasekává strava i tekutiny u kardie a trvá to kolikrát i delší dobu než obsah pronikne do žaludku. Je to dosti nepříjemné, někdy to i bolí. Mám dotaz v tom, jestli se mi nevytroří na jícnu kapsa nebo jestli to je normální a v tom případě i lepší než když se manžeta postupem času opět uvolní a jestli bych se měl objednat k nějakému kontrolnímu vyšetření k vyloučení nějakého problému. Děkuji L

Odpověď odborníka:

1) ta bulka může být cysta nebo rozšířená céva, to by z ultrazvuku mělo být jednoznačně patrné. nechte si ho zopakovat. 2) Pokudpociťujete bolesti či jiné zažívací obtíže, rozhodně je nutné znovu jícen a žaludek vyšetřit, jestli ppotrava prochází tak ja má a až na základě tohoto vyšetření je možné stanovit další léčebný postup.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x