Varlata, bolest a pocit tahu

Dobry den, chtěl jsem se zeptat, jelikož už se mi po sté nechce chodit k lékařům, kteří na mě koukají už divně. Před 5 dny mě začalo bolet, i když bolet, jen asi spíš tahat pravé varle, spíš jenom takový divný pocit než bolest, že se tam něco děje, teď mi to začíná bolet i v pravém třísle a tahá mi to i do pravé nohy. Před měsícem jsem byl vyšetřován urologem - kompletní testy na prostatu, odběr spermatu, vše v normě až na krev v moči,byl jsem odeslán na CT ledvin, také vše v pořádku. Před dvěma roky rozchod s partnerkou, se kterou se vídám ohledně našeho syna, nejsem ještě s toho dobrej, křivda, samota, mám od toho psychosomatické stavy, jde to až do psych. ataku. Toto taháni mi ale nepřijde nějak dobré, jsem unavený, bolej mě hýždě, nohy, záda. Jsem absolutně bez chuti do života, hrozná apatie ke všemu, už nevím jak dál, mám pořád horečku 37,2 a v noci se potím, může to být vše psychické?Jinak kolononoskopie,gastroskopie, krevní testy - vše mám v pořádku, až na malinko zvýšenou sedimentaci. Moc vám děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jiří. Nemohu Vám dát jednoznačnou odpověď, zda jsou potíže jenom psychického rázu, protože nevím, do jaké míry jste byl vyšetřován. Ale v první řadě - zvýšená sedimentace a subfebrílie mi do obrazu psychosomatizace moc nezapadají. Vhodné by bylo doplnit serologické vyšetření na chlamýdie, borélie, stěry na ureaplazma (pokud Vám doposud nebylo vyšetřeno). Taky jste neuvedl, zda jste se svými psychickými potíži již navštívil nějakého specialistu - psychologa či psychiatra. Ztráta partnera či rozchod jsou v životě hodně stresujícími faktory mohou ústit až k depresím. Nejsem psychiatr, ale podle toho, co píšete, již jisté známky deprese jevíte, proto by jste měl vyhledat pomoc i u psychiatra, aby Vám za pomoci antidepresiv pomohl toto těžké období zvládnout.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Články: Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Vědci totiž došli k názoru...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: