Varlátka

Dobrý den, můj 8m syn je půl roku po OP tříselné kýly. Nyní na SONO zjištěno, že pravé varlátko je menší a lehce hypovaskulárnější. Jde o stav, kdy už není možno nic dělat a bude nutné jej odstranit? Mj jakou mají mít varlátka zruba velikost v tomto věku? Velice děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, M. To, že je varle o něco menší než druhé ještě nemusí nic znamenat, i u mužů, kteří žádnou operaci tříselných kýl nepodstoupili, nalezneme varlata různě velká - je to fyziologický jev ( mimojiné, kdyby se pátrali do hloubky, tak zjistíme, že všechny párové orgány v lidském těle nejsou rovnako velké). Ani odstraňování varlete jenom kůli tomu, že má chudší prokrvení, není nutností - prokrvené je (kdyby nebylo, tak odumře). Určitě Vám Váš lékař doporučil sonografickou kontrolu s odstupem času.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: