Varle

Dobrý den, můj manžel měl od léta jedno varle citlivé na pohmat a velkou bouli pod břichem.Šlo o tříselnou kýlu, která mu byla laparoskopicky operována. Nyní má l měsíc po operaci, ale varle má pořád citlivé na dotek.Je to možné? A ještě jeden dotaz, má ve vrchní části tohoto varlete kuličku,která se pohybuje. Má ji tam už delší dobu. Mohlo by jít o něco vážného nebo to je normální? Poznalo by se při operaci kýly,kdyby tam byl nějaký problém? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marcelo. Nejspíš má Váš manžel taky počínající varikokélu (tvorba varixů - tj. křečových žil- žilní pleteně varlete). Při operaci tříselné kýly to poznat určitě nešlo. Zdiagnostikuje ji urolog sonografickým vyšetřením a řeší se chirurgicky.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: