Varle - bolest, tvrdost

Dobrý den, je mi 17 let, před třemi dny jsem začal pociťovat nepříjemné bolesti v šourku (jako by byl těžší a pobolíval). Byl jsem s tímto problémem u urologa, který mě poslal na sono, ale vyloučil "to nejhorší". Řekl, že by mohlo jít o varikokélu, i přes to pociťuji bolest, která vystřeluje do třísla, není to pořád, ale občas zabolí. Ač to doktor vyloučil, stále se bojim té rakoviny a chtěl bych se zeptat na pár věcí. Jak moc je varikokéla závažná, jak se může léčit a jaký by mohla mít dopady na plodnost? A při samovyšetřování, jak moc bývá tvrdé varle pokud by bylo podezření na nádor? Protože mám v poslední době pravé varle o něco větší a tvrdší a na této straně mě bolí i to tříslo, ale jinak žádné nerovnosti, tak kdybych mohl slyšet nějakou zprávu i z jiné strany, abych si to srovnal v hlavě, byl bych rád. Děkuji předem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nádor bývá hmatný jako tuhá nebolestivá hrudka na jinak hladkém varleti. Varikokéla může mít vliv na plodnost, ale operuje se až v tomto okamžiku a při působení bolesti. Nádoru se po vyšetření bát nemusíte.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x