Vas th páteře - bolesti hrudníku, srdeční arytmie

Dobrý den, Mám diagnózu VAS Th páteře, jsem HLA 27B pozitivní a prodělala jsem 2x přeléčenou boreliózu. Je mi 42 let jsem sportovec/pravidelně zumba, joga, plavání, piloxing atd.../, aktivní člověk. Již 3 měsíce mám nepopsatelné bolesti vzadu u hrudní páteře vlevo, které často přechází až pod hrudní kost, pod levé prso i na levé žebro vpředu i vzadu. Někdy bolí i celá žebra tak že nemohu popadnout dech. Tyto bolesti vrcholí kolapsem, srdeční arytmií brnění a mrazení celé páteře nebo podél páteře. To musím vždy volat záchranku, tak pendluji mezi hositalizací na neurologií a kapačkami a domovem, kde nezvládnu ani uvařit večeři. Nezvládnu déle stát, a sedět už vůbec ne. Mám vyhřezlou ploténku 3 mm v krční páteři ale to nevysvětluje ty bolesti celého hrudníku. Interní vyšetření i zákl. laboratoř krve je OK. Zde poslední RTg nález - můžete prosím vysvětlit zda nenasvědčuje mým bolestem? "incip. deformující spondylosa v distál. třetině Th páteře. lehká sinitrokonvexní skoliosa L páteře se souhlasnou rotací těl L1, hypoplastie 12 žeber, Děkuji Vám předem za názor,upozorňuji že celé 3 měsíe denně cvičím i plavu 1x týdně, ale nic nepomáhá....ani léky.

Odpověď odborníka:

Léky a cvičení bohužel nejsou řešením Vaší situace. Cvičení sice nezbytné je, nejdřívě však je třeba obnovit postacvení pánve a funkci páteře, pak teprve cvičení má ten správný výźnam, obnovení svalového souladu a stabilizaci páteře a těla. Nález skoliozy je komplikací, která zvyšuje četnost vzniku funkčních poruch a svalové reakce. I s touto poruchou osy můžete být bez bolestí, zvláště jste li aktivní člově ve smyslu cvičebnách a sportiovních aktivit. Nejdříve je třeba navštívit fyzioeterapeuta, tepomůže, zlepší funkci a statiku páteře a těla, doporučí cílené cviky a dle vašíé spolupráce pak bude třeba jeho pomoci málo často ...nebo hodně často. V Praze by samozřejmě bylo možné objednání do mé poradny.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x