Vaskulitida a prednison

V dubnu tohoto roku mě byla sdělena diagnóza cANCA Vaskulitida.Beru Prednison 40 mg denně,počáteční dávka byla 60 mg a hodně me natekl a nateká obličej.Bude po postupném snižování dávky postupně odtékat nebo tak zůstane?Můžu při tomto onemocnění cvičit-běhat,plavat,aerobik?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pavlíno, lék Prednison je ze skupiny kortikoidů a ty bohužel někdy, hlavně při vyšších dávkách, způsobují právě otok obličeje. Ale nebojte se, je velmi pravděpodobné, že otok s postupně klesající dávkou bude ustupovat. Myslím, že sportovat můžete, nevidím žádnou překážku sportování, pro začátek bych to ale nepřeháněla s intenzitou zátěže. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: