Vasospastická angína pectoris

Prosím dá se vyléčit vasospastická AP, po 10 let ji mám v diagnoze u svého cardiologa a naposledy mi napsal že mám ischemii a pouze algický syndrom. Po ránu mám bolesti na hrudi v klidu, úleva po NTG, námahové bolesti v celku nemám. EKG, deprese ST V4-6. Prosím o vyjádření jestli se angína pectoris vasospastická sama muže ztratit nebo vyléčit. děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vasospastická angina pectoris se sama neztratí, ale příznaky jsou někdy mírnější. Princip vasospastické anginy spočívá v tom, že se céva, která zásobuje srdeční sval, zúží a vy cítíte bolest na hrudi. Céva se poté rozšíří a bolest ustoupí. Ale při koronarografii nejsou známky zúžení cév zásobující srdeční sval.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: