Vazy v koleni

Dobry den.Diagnoza:Reptura lig.crutiati ant genus I.dx. Hermarthros.Operace: v klidne CA+Ra ASkrevize pr.koleene,avakuace hermarthrosu,vyplach,suprapatelarni prostor a fp kloib je bnp,medialne i lateralne jsou menisky a chrupavky intaktni,predni jame reptura LCA,pahyl je prokrvacen-resekce,zasuvka+pivot+,LPC bnp,vyplach stripy,elastik. dop ledovat,analgetika. Prosim vas o rozepsani provedene operace,co mi presne v koleni delali.Za 2-3 mesice jdu na dalsi,kde uz pujdu na ty vazy.Je to po operaci bolestive?konkretne to rohybavani?Dale by me jeste zajimalo,jestli pujde s nohou provest cely rozsah pohybu az bude vse zahojene.Aktualnu nohu zcela narovnam ale pri pokrceni(pata ke stehnu) mi chyby asi 5 cm a dal to proste nejde.Doktor rikal,ze muzu chodit do fitka,co myslite?nedojde tak k nejakemu velkemu opotrebeni,kdyz koleno zatizim,vahou,kterou budu drzet v ruce?Nohy samozrejme cvicit nebudu.Asi je to dost individualni...Dekuji za Vas cas.S pozdravem Petr.PS:omlouvam se ze to posilam jiz podruhe,ale poprve jsem prilozil obrazek se zaznamem,ktery si zrejme nemuze zobrazit.

Odpověď odborníka:

Stav byl již popisován. Jednalo se o ošetření kloubu, zarovnání porušeného předního zkříženého vazu. Následující operace by neměla přinést velkou bolestivost, navíc je možno léky bolest tlumit. Předpoklad je že rozsah hybnosti kloubu bude plný, ale první 4 týdny nesmí ohnutí kloubu přesáhnout 90 st, a rovněž natažení kloubu nesmí být po tuto dobu rovněž plné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: