Vazy v koleni

Dobrý ven.Prosím vás chtěla bych se vás zeptat.Před 3 týdnama se mi stal úraz při člunkovém běhu.Po RTG mi bylo řečeno , že mám natažené vazy v pravém koleni.Dostala jsem ortézu a klid.po týdnu jsem šla na kontrolu kde mi sdělili,že mám mít nohu pořád v ortéze a klid.Po 14 dnech sem se pokoušela chodit bez ortézy,to vcelku bez problému,ale jakmile jsem chtěla nohu skrčit na dřep tak jsem cítila strašnou bolest (píchání) z levé strany na boku kolena.Při menším skrčení koleno necítím.Až při skrčování ke stehnu to píchá,nebo při chůzi ze schodů i v ortéze občas cítím mírnou bolest.Na pohmat je koleno úplně v pořádku i bez otoku.Příští týden mám jít znovu na kontrolu a obávám se toho,že mi ortézu zase ponechají a kontrola bude za další 2 týdny.Nemůže to být něco víc,než jen natažené vazy?Mnohokrát děkuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Patrně se bude jednat o více než natažený boční vaz, je možné, že je i natržený. Ale koleno bude třeba zkontrolovat a při potížích ozřejmit i možné poranění měkkých tkání nitra kolena, možnost postižení i kloubní chrupavky.Bude vhodné i vyšetření a doléčení na rehabilitaCI. Podle nálezu poté í léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: