Vazy v koleni

dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Včera jsem při fotbale upadl a kolenem mi projela ostrá bolest. otok se vytvořil jen nepatrný který po ledování opadl.VYhledal jsem ošetření na chirurgii kde mi bylo doporučeno pouze stáhnout obvazem a ledovat stím že jde nejspíše o natažení křížových vazů.Chtěl jsem nohu znehybnit jelikož opravdu bolela a bolí při pohybu kolene.Chtěl jsem se zeptat jestli má význam zajít k jinému lékaři a vyžádat si fixaci sádrou.Děkuji

Odpověď odborníka:

Samozřejmě zálěží na diagnoze a na závažnosti poranění. Vždy dávám přednost znehybnění, buďto sádrou nebo ortézou. Zajděte ke svému lékaři s ntímto požadavkem, že stav není dobrý a bolest a otok existuje a požádejte o nehybnění. Jeho délka bude záležet na závažnosti stavu kolena. Následná rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: