Vazy v kolenu

Dobry den, asi pred mesicem jsem bzl na windsurfingu a kdyz jsem z vody nasedal na prkno,tak mi prkno podjelo a udelalo to lup,lup a vyvratilo se me koleno do boku. Druhy den to bylo docela natekle a nemohl jsem na to ani moc doslapnout,tak jsem jel do Urazove nemocnice do Brna,kde mi 2x udelali rentgen kolene a pan profesor Wendsche se na me podival. Pry koleno vypada v poradku a mam snad jen natazene vazy a ze do 14 dni by to melo byt dobre,tak mi dal jen nejakou bandaz kolene. Ale spis mam podezreni na sikme vazy. Uz je to pres mesic a noha me pri urcitych pohybech docela boli. Nemuzu si kleknout jaka to je bolest a napriklad kdyz do neceho tou pravou noho kopnu,tak je to taky bolestive. Te noze uz moc neverim a nemuzu se na ni spolehnout. boli to jak pri uplnem natazeni,to ne tolik,tak pri cupnuti ci kleknuti tak to hodne. A kdyz tu nohu zkusim zboku jakoby vyvratit dovnitr,tak jak se mi stal ten uraz,tak to boli hodne. Na chuzi, beh,ci jizdu na kole to az takovy vliv nema. Nevim jak to rehabilitovat ci cvicit. Verim,ze vysetreni bylo dostatecne a jsou opravdu jen natazene. Nevim,zda na vazy neni nutny ultrazvuk ci neco podobneho. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Stav kolena je třeba v průběhu léčby a hojení kontrolovat. Stav se od prvního vyšetření může dále usměrňovat. Po měsíci by natažený boční vyz měl být v pořádku. Buď se jedná o jeho porušení celistvosti, nebo porušení vnitřních struktur kolena, křížový vaz nebo meniskus. Ten s vnitřním bočním vazem souvisí. Zajděte proto na kontrolu na traumatologii. Pokud bude třeba bude provedeno vyšetření magnetickou rezonancí, která upřesní nález na měkkých tkáních kolena. Podle výsledku další léčba. nyní by se mělo jednat o pohybovou a fyzikální léčbu na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x