Vbočený palec

Dobrý den. Poslední dobou mě hodně bolí kloub palce levé nohy. Palec je trochu vbočený pod ostatní prsty. Poctivě nosím vložky do bot zvané srdíčko. Ráda bych věděla, jestli můžu dalšímu vbočování palce nějak zabránit(třeba nějakou bandáží), nebo kdy je případně nejlepší jít na operaci podle Austina. Jestli radši dřív,když vbočení ještě není velké, nebo radši později. Jaká takováto operace přináší rizika. Mám zaměstnání v kterém hodně stojím. Děkuji za odpověď. Olga Martinková

Odpověď odborníka:

Zatím jste mladá a proto by stálo zato pečlivé ortopedické vyšetření a rtg snímek palce. Patrně se vytváří vbočený palec, kde lze užít řadu přimičů. Důležitá je vhodná obuv. S operací asi ještě bych nespěchal, je možné, že její čas příjde. Nejvhodněji by na základě vyšetření, pohledu a rtg poradil váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Také mám vbočený palec | Od: Jiřina | 18.7.2016 09:43
Tuto vadu mám více než dvacet let.po zkušenostech známých jsem nikdy nechtěla operovat.S palcem cvičím, ale až teď, po dlouhých letech.... kroutím s ním, masíruji pahorek vbočení, dávám si mezi palec a další prst koupený měkký korektor, nenosím vysoké podpatky. Prosím o odpověď, jestli si někdo po takové dlouhé době začal a vyléčil tuto vadu. Budu sice pokračovat, ale nějaké povzbuzení by se hodilo. Děkuji za názory !
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x