Včelí píchnutí

Dobrý den, asi před rokem a půl mě štípla do chodidla včela a hodně mi to oteklo, ač jsem nikdy nebyla na včelí píchnutí alergická a ani to neprovázely jiné alergické reakce. Když mi otok dlouho nemizel, zašla jsem k doktorce a ta mi předepsala antibiotika. Pak bylo vše v pořádku. Od té doby mi však to stejné místo při větší námaza znovu 2x oteklo a občas mě trochu bolí. Nejspíš to není nic vážného, ale přesto mě napadá, zda nemůžu mít v těle nějakou infekci či co, tak jsem se chtěla alespoň touto formou zeptat odborníků, co by to mohlo znamenat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, včelí bodnutí může opravdu zanést do těla infekci, která však byla u vás správně přeléčena antibiotikem. Je možné, že tkáň kolem vpichu může i po čase reagovat bolestivě a se svěděním, ale žádné nebezpečí již nehrozí. Při návštěvě vašeho obvodního lékaře se můžete s ním poradit, zda by neviděl jako vhodnou třeba mast s antihistaminickým /anti - alergickým/ působením, která by mohla zmírnit vaše svědění. Pokud byste si chtěla pomoci sama, ve volném prodeji je gel s antialergickým působením, prodává se jako gel, který mírní reakce po poštípání hmyzem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: