Včera jsem synovi (2 roky...

Včera jsem synovi (2 roky) odstranila klíště, které bylo přisáté maximálně 3 hodiny. Klíště chytil v okrese Strakonice. Za 2 týdny odlétáme na dovolenou. Je možné ještě před dovolenou, např. z krevních testů, zjistit, zda byl syn nakažen encefalitidou nebo boreliozou?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, borreliozu nelze takto brzy s určitostí zjistit, encefalitidu také bohužel ne. Jelikož jste však velmi brzy klíště odstranila, je infekce velmi málo pravděpodobná.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: