Vdechnuti kurky toustu

dobry den chci se zeptat mam problem vdechl jsem kus toustu a citim ze to tam mam zasekle nekde na prave strane pod ohryzkem nebo nevim jak to lepe popsat.byl jsem u doktora ktery mi to sprejem umrtvil a prostouchl hadickou tu trubici. ale citim to tam ze je to asi nekde jinde nez co mi delal. je to nebezpecne? dycham normalne

Odpověď odborníka:

Byl jste vyšetřen a patrně lékař zjistil průchodnost dýchacích cest. Podstata je samozřejmě v tom zda se jednalo o vdechnutí, tedy cizí těleso do průdušnice nebo do jícnu. Pocit tlaku může být z prostého pocitu zánětlivé změny v místě, kde těleso spočinulo. Nicméně i když se jedná o organickou hmotu, kteerí se působením prostředí rozpadá je při pocitu, že není vše v pořádku na místě kontrola. S kontrolou by se nemělo otálet. Vyšetření musí být na krčním a současně plicním oddělení. I když neuvádíte časové proporce ostražitost je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: