Vdechnutí prachu perlitu

Dobrý den, rád bych se zeptal ohledně vdechnutí Perlitu, četl jsem že prý při vyšší koncentraci prach z tohoto produktu není nebezpečný, tedy ka se nadech toho nejspíš pouze jedno, poznal jsem to podle okamžitého zaškrábaní v krku, nebylo toho nejspíš moc, bylo to hlavně venku kde foukal vitrw, takže jsem se nadech nešťastnou náhodou, je zde možnost nějakého rizika nebo alergické reakce?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, alergická reakce by se projevila prakticky hned, otázka dalšího poškození souvisí s dávkou, časností expozice, dřívějším poškozením plic apod. Pokud se jedná pouze o jednorázovou expozici, tak by zdravé tkáni vadit neměla. S pozdravem dr. MM

MUDr. Martina Míchalová
MUDr. Martina Míchalová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: